Cégünk vállalja acélszerkezetes és hagyományos tégla házak építését is.

Technológiák

Acélszerkezetes technológia

A HORIZONT™ építési technológia Magyarországon egyedülálló rendszer. Olyan energiatakarékos, tüzihorganyzott, acélszerkezetes építéstechnológia, amely a világ legkülönbözőbb pontjain már több évtizede széles körben elterjedt és bizonyított. Magyarországon 20 éve a technológia továbbfejlesztője és tulajdonosa kizárólagosan a Horizont Global Kft.

 

A ’70-es évektől családi házak építésére is használják. Tartóssága és ellenálló képessége miatt hamar népszerűvé vált az építtetők körében.

Mi építhető belőle?

Legfeljebb 4 szintes lakóépületek, családi házak, társasházak, nyaralók, középületek megépítésére, továbbá alkalmas még tetőterek be- és ráépítése, kitöltő falak, kisebb csarnokszerkezetek, ipari- és mezőgazdasági épületek és más egyedi megoldás. A kilencvenes évektől a gazdaságossági és környezetvédelmi szempontok felértékelődése és az energiatakarékos házak iránti növekvő igény miatt, komoly fejlődésen ment keresztül a technológia, ezáltal az egyik legkörnyezetkímélőbb és energiahatékonyabb építőipari megoldássá vált.A ’90-es évek elején a technológia fejlesztését az American Iron and Steel Institute (AISI) és a National Association of Home Builders (NAHB) szakemberei az USA-ban, valamint a CanadianSheet Steel Building Institute (CSSBI) kollégái Kanadában végezték, majd 1997-ben került végleges szabványosításra. HORIZONT™ márkanéven az acélszerkezetes technológia hazai elterjedése szintén 1997-ben kezdődött meg, azóta több mint 10 000 HORIZONT™ projekt valósult meg 13 ország 4 kontinensén. A vállalat hivatalosan rendelkezik teljes dokumentációval ÉMI, ISO, CE és normatívák megfelelőségével, melyek szükségesek házak, épületek megépítéséhez.Alkalmazásával a kivitelezési idő lerövidül, a munkát pedig nem korlátozzák sablonok és típustervek. A cég saját fejlesztésű szoftverei precíz és gyors tervezést tesznek lehetővé, illetve jelentősen megkönnyítik a projektek utánkövetését, szükség esetén a tervrajzok visszakeresését.

Mire alkalmas?

Új épület építésére
Meglévő épületek bővítésére
Tetőtér-beépítésre, emeletráépítésre (kis súlya miatt különösen alkalmas)
Kitöltőfalak készítésére
A HORIZONT™ acélszerkezetes technológia lakóépületek, középületek, ipari és kereskedelmi létesítmények fal-, födém- és tetőszerkezetéhez kiválóan alkalmazható legfeljebb 4 szintig.

Egyaránt alkalmas új épületek, épületrészek kivitelezésére, valamint meglévő épületek hozzáépítésére, bővítésére és tetőterének beépítésére. A rendszer rendkívül flexibilis, bármilyen szerkezettel tervezett építményre adaptálható és a gyártás milliméteres pontossággal kivitelezhető. Tehát téglára tervezett ház esetén a tervek könnyen módosíthatóak Horizont™ acélszerkezetre. Kiemelkedő szigetelőképességének köszönhetően ideális választás energiatakarékos házak, akár passzívház hatékonyságú épületek építéséhez.

Hol alkalmazzák a könnyűszerkezeteket?


A könnyűszerkezetes technológia az egyik legelterjedtebb építési rendszer a világon. A fából készült könnyűszerkezeteket évszázadok óta használják már az építészetben. Észak-Amerikában, Észak-Európában, Ausztráliában és a Távol-Keleten, ma is ez számít a legelterjedtebb építési technológiának. Az új építésű családi házak megközelítőleg 90%-a könnyűszerkezettel készül. Közép-Európában is folyamatosan nő a részarányuk, például Ausztriában már elérte a 35%-ot!

Miért acélból és nem fából?
Az acélszerkezet sok problémára megoldást nyújt. Világszerte megbíznak benne.

Előnyös tulajdonságai mellett, a fa szerkezetnek számos hátránya akad: könnyebben korhad, penészedik, gombásodik, vetemedik, tűzveszélyes, a kártevők komoly károkat tudnak benne okozni, valamint nem földrengés- és viharálló.

Az acél alapanyag ezekre a problémákra megoldást nyújt. Az acélszerkezetes építési technológia mára már egy kiforrott, világszerte alkalmazott és bevált építőipari megoldássá vált Észak-Amerikától, Európán, a Közel-Keleten és Afrikán át egészen Ázsiáig, valamint cégünk, a Horizont Global Kft. által 1997 óta Magyarországon is.

A faszerkezetek problémainak kiküszöbölésére elsőként Észak-Amerikában kezdtek el foglalkozni acélvázas könnyűszerkezetekkel. A technológia az 1940-es évek óta folyamatos fejlődésen ment keresztül: eleinte csupán válaszfalak készítésére használták, majd teherhordó szerkezeteket is gyártottak belőle, amely lehetőséget kínált teljes épületek, csarnokok és kisebb ipari épületek, tetőszerkezetek és ráépítések kivitelezésére is.

Kérdésed van?

Amennyiben kérdésed van hozzánk árainkkal vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban vedd fel velünk a kapcsolatot a lenti üzenetküldési lehetőséggel és kollégánk felveszi veled a kapcsolatot!

Ajánlatkérés - Alap

Hagyományos tégla

A HORIZONT™ építési technológia Magyarországon egyedülálló rendszer. Olyan energiatakarékos, tüzihorganyzott, acélszerkezetes építéstechnológia, amely a világ legkülönbözőbb pontjain már több évtizede széles körben elterjedt és bizonyított. Magyarországon 20 éve a technológia továbbfejlesztője és tulajdonosa kizárólagosan a Horizont Global Kft.

 

Porotherm Falazat
Válassza a Porotherm Klíma és Thermo Okostéglákat, melyek akár 50%-kal jobb hőszigetelő képességgel rendelkeznek a hagyományos téglákhoz viszonyítva!

Miért válasszon Okostéglát?
A tégla az energiahatékony építés meghatározó része: amikor téglaválasztás előtt állunk, gyakran nem is tudatosul bennünk, milyen fontos döntést kell meghoznunk. A tégla házunknak olyan eleme, melyet később nem lehet kicserélni. A Klíma és Thermo Okostéglák garantálják a kiemelkedő hőszigetelő képeséget, így a további hőszigetelő anyagra fordított költség akár teljes egészében megspórolható.

Magyarországon 2020 után már csak „közel nulla” energiaigényű épületek épülhetnek. Legmagasabb hőszigetelő képességű okostégláinkkal nem csak az előírások teljesíthetők utólagos hőszigetelés nélkül, hanem kiemelkedően energiahatékony épület építhető

Porotherm Thermo tégla


A tégla üregeibe töltött kőzetgyapot szigetelőanyag kiváló hőszigetelő képességet biztosít. A szigetelés a téglában védett helyen van, így masszív, ellenálló falszerkezet jön létre.

Porotherm Klíma tégla


Új üregkép kialakításával értük el a Klíma termékcsalád kiemelkedő hőszigetelő tulajdonságát. A téglák másfélszer-kétszer több üregsort tartalmaznak mérettől függően. Ezért a szerkezeten át távozó hőnek akár másfélszer több utat kell megtennie, mint a hagyományos termékeknél.

Cégünk a Németországban 21 éve, Ausztriában 13 éve alkalmazott téglatechnológiát használja Magyarországon.

A Porotherm Profi márkanévvel forgalomba kerülő új Wienerberger termékcsalád, a tégla égetését követő csiszolásnak köszönhetően milliméterpontos.

Előnyei:

  • A csiszolt technológia alkalmazása során minimális nedvesség kerül a falba, az gyorsabban szárad
  • Akár 80-90 %-kal kevesebb a habarcs szükséglet
  • Az alkalmazott kiegészítő termékeknek is köszönhetően homogén falazat épül
  • Összességében így, falvastagságtól függően, akár 20 %-kal javulhat a hőszigetelés.
  • Porother Dryfix alkalmazásával télen is, – 5 C◦-ig folyhatnak a falazási munkálatok.

Kérdésed van?

Amennyiben kérdésed van hozzánk árainkkal vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban vedd fel velünk a kapcsolatot a lenti üzenetküldési lehetőséggel és kollégánk felveszi veled a kapcsolatot!

Ajánlatkérés - Alap